Fruit Express

Waarom fruit?

De vraag naar vers fruit op kantoor is steeds populairder aan het worden. Werkgevers zien dit als een goed middel om een gezonde werkplek in te richten voor hun werknemers. Veel bedrijven beginnen zich te realiseren dat werknemers meer van hun werk verwachten dan alleen een salaris aan het eind van de maand, vooral als het gaat om gezondheid en welzijn!

Wist u dat Werkfruit leidt tot een hogere arbeidstevredenheid en hogere arbeidsproductiviteit? Dat de werksfeer verbetert en dat bijdraagt aan een lager ziekteverzuim?

Fruit Express kan u helpen om binnen uw bedrijf de werkplek gezond in te richten. We zijn goed in het verlenen van een op maat gemaakte service. Of het nu eenmalig is of elke week, we leveren een hoge kwaliteit fruit en houden onze prijzen laag. Neem vandaag nog contact met ons op.

Het aanbieden van Werkfruit is voor bedrijven fiscaal aftrekbaar. Een bedrijf heeft dan ook alleen maar voordelen van fruit op het werk! Elke dag vers fruit op het werk, wie wil dat nu niet? Fruit stilt de trek rond de kritieke snackmomenten. En in fruit zitten maar weinig calorieÎn. Dat is makkelijk en verantwoord snoepen!

Feiten

Gesprekken met specialisten en onderzoeken leveren zinvolle informatie op. We geven een beknopte opsomming:

  • In Nederland doen 4 van de 10 bedrijven iets voor de gezondheid van hun medewerkers.
  • Bij bedrijven waar medewerkers tevreden zijn over de werkgever en het werkklimaat is minder aanleiding tot ziekteverzuim.
  • Een goed uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel kan bijdragen aan een hogere arbeidsproductiviteit.
  • Groenten en fruit zijn een gezond alternatief voor tabak, cafeïne, snoep en vette snacks.
  • Grote bedrijven bieden vaker dan kleine bedrijven groenten en fruit aan, dit mede dankzij de aanwezigheid van een kantine.
  • Veel kleine bedrijven ondervangen de afwezigheid van een kantine door schalen met groenten en fruit te plaatsen bij de receptie en bij de koffieautomaat.

Er zijn veel aanwijzingen dat het eten van voldoende groenten en fruit het risico op chronische ziekten verlaagt. Als iedereen elke dag twee ons groenten en twee keer fruit zou eten, hebben we per jaar:

  • 5.000 minder sterfgevallen door hart- en vaatziekten
  • 2.300 minder sterfgevallen door kanker.
  • 18.000 minder hartinfarcten en beroerten.

Bron: Voedingscentrum